Jelenlegi hely

Törpike Bölcsőde

Cím: 7622 Siklósi út 18/A
Tel.: 72/210-626 30/575-5913 30/575-6409
Email: torpike@kszipecs.hu

Web: www.kszipecs.hu http://www.torpike-kicsivilag.oldalunk.hu
Vezető: Harmath Lászlóné (Maja)

Bölcsődénk 2018-tól új helyén, a kertvárosba vezető főút mellett, a forgalomtól elzárva, központi helyen üzemel, a régi Bőrgyári bölcsőde épületében A Pécsi Önkormányzat Top pályázat keretében a 2016/2017-es nevelési évben felújíttatta-bővíttette az évek óta már csak óvodának használt épületet, így a földszinti részen kapott helyet a modern, törvényi előírásoknak, módszertani elvárásoknak megfelelő, színvonalas nevelő-gondozó munkához
alkalmas bölcsődei épületrész. Autóbusszal és személyautóval egyaránt jól megközelíthető (A Bőrgyár és a Hársfa Bútorház között) a városból vagy a városkörnyékről érkező családok számára. Az épülethez tartozó zárt udvarrészen a bölcsődének és óvodának saját parkolója van, mely ingyenes parkolási lehetőséget biztosít.

Bölcsődénk 5 csoportszobában, 60 férőhellyel, terasszal és játszó udvarral várja a gyerekeket. A csoportszobák tágas játszóteret biztosítanak gyermekeink számára, hangulatosak, természetes fénnyel megvilágítottak, otthonosan berendezettek. A füves udvar homokozóval, mozgásfejlesztő játékokkal van betelepítve. Az udvart félig körbeölelő széles terasz lehetővé teszi a futóbiciklik, kerékpárok, motorok használatát, a hinta és a mászókötél kipróbálását.
Korszerű, megfelelő mennyiségű játékkészletünk lehetőséget teremt a gyermekek színes játéktevékenységéhez. Saját főző konyhánk biztosítja a gyermekek számára a koruknak, fejlettségi szintjüknek megfelelő, egészséges táplálkozást, a helyes étkezési szokások kialakításával.

Továbbra is kiemelt feladatunknak tartjuk a néphagyományokon alapuló népszokások értékeinek megőrzését, átörökítését a 3 éven aluli gyermekek korának megfelelően. Ilyen programok pl.: Húsvéti családi délelőtt, Márton nap, Luca nap, Adventi készülődés, különböző kézműves foglalkozások, farsang stb. Ezek a tevékenységek a közös élmény erejével hatnak a gyermekre, erősítik bennük a közösséghez tartozás élményét. A gyermeki élet ünnepeit (születésnap, névnap, anyák napja, gyermeknap, búcsúztató) évről évre megtartjuk, de közkedveltek a családok körében a hagyományőrző jeles napjaink is. Különösen szeretik a szőlőszüretet és a kukoricatörést, morzsolást.
Szakembereink a 0-3 éves korosztályra vonatkozó sokrétű szakértelemmel, jelentős tapasztalattal rendelkeznek a kisgyermekek nevelésében-gondozásában. Kisgyermeknevelőink lelkiismeretes, gyermek centrikus, magas szintű szakmai munkáját tükrözi, hogy sok szülő második, harmadik gyermekét is gondoskodásunk bízza.

 

"A gyermek fejlődése szempontjából döntő fontosságú, hogy érezze, nem csak szeretik, de olyannak szeretik, amilyen."
(Hermann Alice)

Szeretettel várjuk a hozzánk érkező családokat!


A Pécsimami 2012 őszi és 2015/16. évi "A mi bölcsődénk" című pályázata keretében több száz szülő osztotta meg gyermeke bölcsődéjével kapcsolatos tapasztalatait. A 2012. évi véleményeket ITT OLVASHATOD, 2015/16-ban erről a bölcsődéről az alábbiakat írták:

Hozzászólások

A  Pécsimami 2015/16. évi „A mi bölcsődénk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked bölcsődéjét?” A válaszok itt olvashatók.

 

Lányaink nagyon hamar beilleszkedtek a bölcsödei társas környezetbe a  nevelők rendkívül profi, hozzáértő nevelése révén. A verbális és téri koordinációs mozgásfejlődésük kimagasló módon fejlődött ott tartózkodásuk egy éve alatt. A kicsiknek hiányzik is a bölcsödei társaság hosszabb szünetek esetében, ahol a kellemes környezeten túl, nagyon sok programba kerülnek bevonásra.

Barátságos, kedves nevelők, akikben maximálisan meg lehet bízni. Óriási odafigyeléssel és szakértelemmel dolgoznak. Nagyon sokféle programot biztosítanak. Ápolt, szék környezet.
Kisfiam egész kicsi korától bölcsis és mindig nagy örömmel megy be a csoportba. Ennél jobb visszajelzés pedig nem is kell egy szülőnek.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Jósoljunk magunknak férjet Luca napján!

Jósoljunk magunknak férjet Luca napján!

Szent Lucia a legenda szerint Jézus menyasszonya volt, ezért házasságszerző szentnek tartották. Igazi férjjóslásra alkalmas nap volt december 13-a, az év leghosszabb estéje. Van pár tippünk, hogyan kell csinálni!
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY 2021 - Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony egy kicsit más lesz, mint a többi: visszafogottabb, bensőségesebb, talán lassúbb is. Már most is érezzük, hogy nem zúdul ránk minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról boltra, programról programra.
Karácsonyfa legek

Karácsonyfa legek

A legmagasabb fa, a legnagyobb dísz, a legnagyobb szaloncukor, a legtöbb karácsonyfaégő... akadnak legek a karácsonyfa körül. Szépek, izgalmasak, de nem biztos, hogy mindegyik kellene otthonra!
Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Ugrás az oldal tetejére